Bekijk deze mail online 8 oktober 2019

Nieuwsbrief oktober - 1

Beste Bosrander!Alweer twee weken voorbij; tijd voor een nieuwsbrief. We hoorden zaterdagavond 28 september jl. Ds Schreuder over het boek: de heilige oorlog van John Bunyan. In deze nieuwsbrief kun je een terugblik hierover lezen. 


Op zaterdagavond 12 oktober DV zal Stichting Bethlehem zich presenteren. Wim en Ria Korevaar, de sprekers, zijn momenteel nog in Afrika en komen binnenkort terug naar Nederland. Er zijn deze avond ook verkooptafels, dus vergeet je portemonnee niet. De opbrengst daarvan is ten bate van de Stichting. We ontmoeten jullie dan graag in De Schuilplaats in Ede.


Richting eind oktober herdenken we jaarlijks de Reformatie. Zo ook dit jaar met de Bosrandavond op 26 oktober a.s. Dan hoopt dhr. Lambregts te vertellen over zijn eigen 'hervorming'. Allen van harte welkom! 


Het bestuur wil Hendrina van den Brink heel hartelijk bedanken voor het tweewekelijks verzorgen van onze nieuwsbrief, waardoor iedereen op de hoogte blijft van Bosrandavonden en -activiteiten! We wensen haar alle goeds toe voor de toekomst en bovenal Gods zegen. 

We heten Marian van de Kraats hartelijk welkom! Zij hoopt tijdelijk deze taak (weer) op zich te nemen. Daar zijn we heel blij mee! 

Binnenkort hopen we jullie te informeren over deze functie om kandidaten te werven, die deze taak als vrijwilliger willen gaan doen. Wil je er alvast meer van weten of heb je interesse, mail dan naar info@bosrand.nuHartelijke groet,Linda, Corien, Mieneke en Marja
Voor alle toekomstige data geldt: Deo Volente.Zaterdag - Wie is mijn naaste?

Wim en Ria Korevaar uit Elspeet zijn betrokken bij het Bethlehemproject in Hammanskraal, een township bij Pretoria. Zij verzorgen regelmatig presentaties voor Stichting Bethlehem. Deze stichting is ontstaan vanuit de dagelijkse nood die het domineesechtpaar Weststrate en de kerkelijke gemeente van Pretoria enkele jaren geleden zagen.Ze voelden de plicht hen te helpen. Door verkoop- en inzamelacties kwamen er al snel middelen waarmee veel mensen geholpen konden werden. Deze avond zijn er ook verkooptafels aanwezig, waarvan de opbrengst volledig bestemd is voor Stichting Bethlehem. Wil je alvast meer te weten komen over deze stichting kijk op: https://www.stichtingbethlehem.nl/blog

Terugblik 28 september jl.

Ds. Schreuder probeerde het best moeilijke boek voor ons te verhelderen, waar hij grotendeels in geslaagd is. Als je de hele titel leest: 'een verhaal van den Heiligen Oorlog gevoerd door Schaddaï tegen Diabolus, om de herwinning van de hoofdstad van de Wereld of het verlies en de herovering der stad Menschziel' dan geeft dat exact de kern van het boek weer. Bunyan leidt zelf dit boek in met een reeks gedichten waarin het verhaal wordt samengevat. Ds Schreuder gaf de lijn aan in dit boek hoe de Heere werkte en nóg werkt in het leven van een mens. Het blijft een vergelijking waarin uiteraard niet alles letterlijk is over te zetten. Middelijkerwijs hebben we dit boek en vele andere van hem, te danken aan de tijd dat Bunyan opgesloten zat. Goed om het boek (nog eens) te gaan lezen nu ons de inhoud beknopt voorgehouden werd.

26 oktober 2019 - Hervorming, na zoveel jaren nog steeds actueel!

Het is weer bijna Hervormingsdag. We denken terug aan de Reformatie, 502 jaar geleden. Dhr. J. Lambregts was in zijn jeugd misdienaar in de Rooms-Katholieke kerk. De Reformatieherdenking is voor hem altijd een terugdenken aan zijn eigen ‘hervorming’. Een aangrijpend verhaal met een persoonlijke inslag.

Bekijk onze website: www.bosrand.nu

Bezoekadres


Kerkelijk Zalencentrum Rehoboth
Driehoek 11 (Parkeren Bunschoterplein)
6711 DH Ede

Contactgegevens


T: 06 - 13 09 27 91 (Marja)
T: 06 - 12 81 30 06 (Corien)
E: info@bosrand.nu
Nieuws
Nieuwsbrieven
Foto's
Routebeschrijving
Klik hier om af te melden