Bekijk deze mail online 10 september 2019

Nieuwsbrief september - 1

Beste Bosrander!Hierbij de tweede nieuwsbrief van het nieuwe seizoen. We kunnen terug kijken op een mooie en smaakvolle start van het Bosrandseizoen op 31 augustus jl. Jo en Lina waren onze gasten én koks.  Je vind een terugblik in deze nieuwsbrief en de foto's op de website. 

Komende zaterdagavond staat er een andere boeiende spreekster en schrijfster voor ons klaar: Joke Verweerd! Ze neemt ons interactief mee a.d.h.v. het thema: ontmoeten is meer dan begroeten. We ontmoeten jullie graag in de schuilplaats in Ede. Gezellig als jij ook komt, breng gerust andere mee!


Heb jij ooit nagedacht of je iets voor de Bosrand kunt betekenen? Dan vragen we je aandacht voor het volgende. Met veel inzet en nauwkeurigheid heeft Hendrina van den Brink het afgelopen jaar de nieuwsbrieven opgesteld en verzonden. Zij heeft echter aangegeven in september hiermee te willen stoppen. We respecteren haar besluit en willen haar heel hartelijk bedanken voor het werk wat ze trouw elke 2 weken heeft gedaan voor onze Bosrand!

Wie wil ‘het stokje’ van haar overnemen? Voor informatie over deze functie: neem contact op met cvoogd@kliksafe.nl. En.. al zou je het een jaar willen doen, dan zijn we ook al heel blij met jou! Daarnaast zijn ook andere vrijwilligers welkom. Interesse? Neem dan contact op met het bestuur. 

A.s. zaterdag is er weer een bestuursvergadering; tips en ideeën van bezoekers worden gewaardeerd! 

Hartelijke groet,Linda, Corien, Mieneke en Marja
Voor alle toekomstige data geldt: Deo Volente.Zaterdagavond - Ontmoeten is meer dan begroeten!

Joke Verweerd is schrijfster van een boeken en verhalen. Daarnaast is ze zich bewust van de invloed van onze houding, uitstraling en zelfbewustzijn, die een rol spelen bij ontmoetingen en de communicatie over en weer tussen mensen. We zullen de gedragspatronen tussen mensen onderling zeker herkennen en ons bewust worden van onze eigen houding en instelling. Deze lezing is een verheldering van de complexe wereld van de interactie tussen mensen, waarbij de toehoorder regelmatig zal denken: “Hé, zo zit het en het is nog waar ook!” Gezellig als jij ook komt!

Programma najaar 2019: Allen hartelijk welkom!

Hier vinden jullie het programma van het aanstaande seizoen; najaar 2019. Allen van harte welkom! 

Foto’s Bosrandavond 31 augustus 2019

31 augustus jl. was de eerste Bosrandavond van het seizoen 2019-2020. Deze avond was het Molukse echtpaar Jo en Lina de Frétès bij ons te gast. Eerst verzorgden ze voor ons een heerlijke Molukse maaltijd waar we met zo’n 20 mensen van genoten. Hierna vertelden ze ons het een en ander over hun levensgeschiedenis en over hoe de Molukkers na de Tweede Wereldoorlog in ons land terecht zijn gekomen. Klik hier voor een foto-impressie AVG-disclaimer

28 september 2019 ‘de Heilige Oorlog’

Het boek De heilige oorlog van Bunyan is minder bekend dan De Christenreis. In dezelfde trant als in De Christenreis, namelijk in de vorm van een allegorie, beschrijft Bunyan de strijd om de stad mensenziel. Hij vergelijkt de menselijke ziel met een sterke stad, omringd door hoge muren. Bunyan beschrijft zo in De heilige oorlog, op treffende manier, hoe de mens van God is afgevallen en hoe de Heere uiteindelijk een mens tot bekering brengt. Het is niet alleen een leerzaam boek, maar ook een boek dat getuigt van diep inzicht in wat er zoal omgaat in het hart van een mens, wat er beleefd wordt in het geestelijke leven en welke geestelijke strijd Gods kinderen te voeren hebben. Ds. Schreuder wil ons graag hier wat meer over vertellen.

Bekijk onze website: www.bosrand.nu

Bezoekadres


Kerkelijk Zalencentrum Rehoboth
Driehoek 11 (Parkeren Bunschoterplein)
6711 DH Ede

Contactgegevens


T: 06 - 13 09 27 91 (Marja)
T: 06 - 12 81 30 06 (Corien)
E: info@bosrand.nu
Nieuws
Nieuwsbrieven
Foto's
Routebeschrijving
Klik hier om af te melden