Bekijk deze mail online 4 februari 2019

Nieuwsbrief februari - 1

Beste Bosrander!

Dat een historisch onderwerp op een Bosrandavond boeiend kan zijn wisten we, maar dit is afgelopen zaterdag geheel onverwachts opnieuw bevestigd! Naast een terugblik, kijken we in deze nieuwsbrief ook weer vooruit naar de komende avonden. 


A.s zaterdag denkt Rineke Heij, werkzaam bij de NPV, met ons na over  medisch / ethische keuzes. Hopelijk sta je daar nu niet voor, maar je weet nooit hoe snel je hiermee te maken kunt krijgen. Het is echt van meerwaarde als je er dan vooraf over na hebt gedacht en daarbij keuzes maakt gebaseerd op de Bijbel. 

Wat een vrijheid dat wij op elk moment, in elke plaats in de Bijbel kunnen én mogen lezen. We denken aan Christenen in China die in het geheim bij elkaar moeten komen, wat kan Christelijke symboliek daarin betekenen? Dhr. D van As hoopt ons in zijn ervaringen aan het land China mee te nemen.  

Van harte welkom! 


Hartelijke groet,

Linda, Corien, Mieneke en Marja

Voor alle toekomstige data geldt: Deo Volente.Zaterdagavond - Je zult er maar ineens voor komen te staan…

Ethische vragen bij medische mogelijkheden. Hoe kom JIJ tot de juiste keuzes als je er mee te maken krijgt? Je zult maar persoonlijk of in je naaste omgeving geconfronteerd worden met ‘ernstige beperkingen’ ten gevolge van ziekte of handicap, met keuzes over wel/niet opereren enz. Wat zegt dit alles over de ‘waarde van leven’?

Rineke Heij zal vanuit de praktijk (NPV) met ons nadenken over dit thema. Wat maakt het zo moeilijk? En als je te maken krijgt met moeilijke keuzes, hoe handel je dan verantwoord? Ethisch én Bijbels gezien? Van harte welkom!

Foto’s lezing Constant v.d. Heuvel over ds. B.J. Ader (26 januari 2019)

Zaterdag 26 januari stond er eigenlijk een lezing van ds. A. Schreuder over de Christenreis op het programma. Helaas was de dominee ziek, maar de spreker die ter vervanging was geregeld deed voor hem niets onder. Constant v.d. Heuvel vertelde ons over het leven en sterven van ds. B.J. Ader voor én tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij is op 20 november 1944 geëxecuteerd langs de weg van Veenendaal naar Elst. Hier is op de executieplaats nog steeds ‘Het kruis op de berg’ te vinden als oorlogsmonument ter nagedachtenis.  Voor een foto-impressie klik hier.AVG-disclaimer

23 februari 2019 - Christelijke symboliek: ook voor ons een herkenningsteken?

De kerk in de verdrukking in China, jarenlang ondergronds, het Christendom leek verdwenen. Toch groeide het afgelopen jaren op spectaculaire wijze. Onder de nieuwe ‘keizer’ Xi Jinping worden de teugels aangetrokken. De huisgemeenten moeten weer in het geheim bijeenkomen. Het gebruik van christelijke symboliek kan hierbij helpen om elkaar en locaties te herkennen. De heer D. Van As zal hiervan iets laten zien, gebaseerd op zijn recente ervaringen tijdens bezoeken aan China. Wat kunnen wij betekenen voor Christenen die niet in vrijheid hun geloof kunnen belijden? 

Bekijk onze website: www.bosrand.nu

Bezoekadres


Kerkelijk Zalencentrum Rehoboth
Driehoek 11 (Parkeren Bunschoterplein)
6711 DH Ede

Contactgegevens


T: 06 - 20 42 91 67 (Linda)
T: 06 - 12 81 30 06 (Corien)
E: info@bosrand.nu
Nieuws
Nieuwsbrieven
Foto's
Routebeschrijving
Klik hier om af te melden