Bekijk deze mail online 5 november 2019

Nieuwsbrief november-1

Beste Bosrander!


Zaterdag a.s. is dhr. Bas Belder bij ons. Hij neemt ons mee naar het Midden-Oosten. Het thema is De Joodse staat in het geding: Iran contra Israël. Maar wat speelt er allemaal? Lees alvast de intro!

Twee weken later (23 november) spreekt ds. Joppe over een heel ander thema Engelen, wat hebben zij ons te vertellen? 

Hartelijk welkom! 


De vacature voor samensteller van de nieuwsbrief is nog niet vervuld. En we hebben nog een paar vacatures. Iets voor jou? 

Morgen is het Dankdag. We wensen jullie allemaal een goede dag toe.


Hartelijke groet,

Linda, Corien, Mieneke en Marja


Voor alle toekomstige data geldt: Deo Volente.
Zaterdag a.s. | De Joodse staat in het geding: Iran contra Israël

De autoriteiten van de Islamitische Republiek komen er openlijk voor uit de vernietiging van de Joodse Staat Israël na te streven. Vooral de laatste maanden heeft de leiding van de Islamitische Revolutionaire Garde, ruggengraat van het regime in Teheran, daarmee bij herhaling gedreigd. In de lezing zal de heer Bas Belder onder andere ingaan op de historische en religieuze achtergronden van deze existentiële dreiging voor Israël. Kom ook en stel hem je vragen!

Onze nieuwsbrief | wie wil hem samenstellen?

We zien uit naar iemand die het leuk vindt om onze nieuwsbrief samen te stellen. Je vraagt je misschien af wat het inhoudt, of het wat voor je is en of het veel tijd kost. Nou, dat laatste valt alles mee… Lees verder, wellicht past het bij jou! Of één van de andere vacatures...

23 november | Engelen: wat hebben zij ons te vertellen…

In de Bijbel lezen we over de engelen. Dominee J. Joppe, uit Oud-Beijerland, heeft hier regelmatig over gepreekt. Vanavond hoopt hij dit onderwerp verder met ons uit te diepen.

Terugblik - Hervorming, na zoveel jaren nog steeds actueel!

Vorige avond hadden we meneer Lambregts in ons midden. Wie zou beter kunnen vertellen hoe het in de Rooms Katholieke Kerk eraan toe gaat dan iemand die er jaren deel van heeft uitgemaakt? We kregen dan ook een zeer persoonlijk verhaal te horen. De Sola's van de Reformatie blijken nog uiterst actueel te zijn. 'Rome is nog niets veranderd', aldus Lambregts. Met de vele vragen die er gesteld werden en de heldere uitleg was deze avond, met name in de week voorafgaand aan Hervormingsdag, zeer waardevol.

Ons Prikbord

Op ons prikbord verschijnen regelmatig nieuwe berichten.
Doe er je winst mee!

Deze keer een uitnodiging voor winterwandeling in december. 
En als jij wat wilt delen met andere Bosranders? Mail het ons!

Bekijk onze website: www.bosrand.nu

Bezoekadres


Kerkelijk Zalencentrum Rehoboth
Driehoek 11 (Parkeren Bunschoterplein)
6711 DH Ede

Contactgegevens


T: 06 - 13 09 27 91 (Marja)
T: 06 - 12 81 30 06 (Corien)
E: info@bosrand.nu
Nieuws
Nieuwsbrieven
Foto's
Routebeschrijving
Klik hier om af te melden