Oktober 2016 Bekijk deze mail online
Nieuwsbrief oktober

De vorige maand kon u lezen hoe in Renkum het (Digi)Taalhuis is vorm gegeven, deze maand kunt u lezen wanneer Wageningen van start gaat. Het zijn spannende tijden voor de medewerkers van Stichting Welzijn Renkum nu bekend is wie zijn werkzaamheden kan voortzetten bij de nieuwe aanbieders Renkum Voor Elkaar. Met trots publiceert Mennold het boek 'Sportbuurtwerk is een machtig instrument'. 
Veel leesplezier. 

Kinderboekenweek Jong ontmoet oud in de Poort

Tijdens de Kinderboekenweek Voor altijd jong! Over opa's en oma's heeft Elsa Alberti, sociaal werker in de Poort van Doorwerth samen met basisschool De Wegwijzer een programma gemaakt voor alle kinderen. Op dinsdag 11 oktober ging vrijwilligster Wally Kühne van het Ontmoetingspunt en zelf oma van 7 kleinkinderen en 78 jaar jong!, voorlezen aan de leerlingen van groep 1/2 en 3/4. Meer informatie:

11 november Dag van de Mantelzorg

Mantelzorg Wageningen nodigt namens de gemeente Wageningen mantelzorgers uit voor een High Tea in het restaurant van Ruma Kita op 11 november. De middag zal officieel geopend worden door Mw. de Brito, zij zal haar waardering uitspreken voor de mantelzorgers. Kijk hier voor meer informatie.

Berichtgeving medewerkers Stichting Welzijn Renkum

In de afgelopen weken is er veel gebeurd. Op woensdag 28 september 2016 hebben de nieuwe aanbieders voor welzijnswerk in de gemeente Renkum het contract met de gemeente ondertekend. Op dit moment zijn er gesprekken gaande hoe de nieuwe netwerkorganisatie Renkum Voor Elkaar vanaf 1 januari 2017 daadwerkelijk van start kan gaan. 
Kijk hier voor meer informatie.

(Digi)Taalhuis in de BBLTHK Wageningen

Eind 2016/begin 2017 gaat het (Digi)Taalhuis in Wageningen van start. Het wordt een plek voor iedereen in Wageningen die taal- of rekenvragen heeft of ondersteuning zoekt bij het aanleren van digitale vaardigheden. De samenwerkende organisaties zijn op zoek naar vrijwilligers die in verschillende functies willen meehelpen om hier een succes van te maken. Kijk hier voor meer informatie:

Vinden, verbinden en verbeteren

Solidez, RIBW en het Startpunt organiseerden onder deze noemer op donderdag 6 oktober een bijeenkomst. Ruim 40 professionals uit het brede sociale domein kwamen samen om met elkaar te ontdekken en te leren wat we nog beter kunnen doen in de samenwerking. Er konden enkele concrete aanbevelingen en conclusies gedaan worden. Voor meer informatie:  

Binnenkort publicatie methodiekbeschrijving Sportcoaches

Mennold Phelipa zet de vrijwillige sport- en spelcoaches in hun kracht!  Hoe hij dat doet vraagt menigeen zich af, er is landelijk belangstelling voor zijn aanpak, Mennold heeft zijn methodiek beschreven. Binnenkort publiceert hij het boek 'Sportbuurtwerk is een machtig instrument' waarin ook tal van sport- en spelcoaches aan het woord zijn.
Ien van Doormalen vertelt in haar blog 'Als jij loopt, loop ik mee, als jij stil wilt staan, sta ik stil' waarom het boek haar ontroert. 
Lees hier het blog van Ien:

Meer weten? Klik hier en ga naar de website
Volg ons E-mail Twitter | Neem contact op
Industrieweg 26, 6871 KA Renkum | 0317 317 553, info@solidez.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier