Bekijk deze mail online 19 februari 2019

Nieuwsbrief februari - 2

Beste Bosrander!

In deze nieuwsbrief kijken we weer vooruit naar de komende avonden en vind je een terugblik op de laatste Bosrandavond. 

Wat een vrijheid hebben wij, dat we op elk moment en in elke plaats in de Bijbel kunnen én mogen lezen. We denken aan christenen in China die in het geheim bij elkaar moeten komen. Wat kan christelijke symboliek daarin betekenen? Dhr. D van As neemt ons mee in zijn verhalen over het land China.  


Stem je ook op DV. 20 maart? Eppie Klein hoopt ons meer te komen vertellen over de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten (of zijn het Eerste Kamer verkiezingen?). Een actuele avond, met een politiek tintje. 

Van harte welkom! 


Hartelijke groet,

Linda, Corien, Mieneke en Marja

Voor alle toekomstige data geldt: Deo Volente.Zaterdagavond - Christelijke symboliek: ook voor ons een herkenningsteken?

De kerk in de verdrukking in China, jarenlang ondergronds, het Christendom leek verdwenen. Toch groeide het afgelopen jaren op spectaculaire wijze. Onder de nieuwe ‘keizer’ Xi Jinping worden de teugels aangetrokken. De huisgemeenten moeten weer in het geheim bijeenkomen. Het gebruik van christelijke symboliek kan hierbij helpen om elkaar en locaties te herkennen. De heer D. Van As zal hiervan iets laten zien, gebaseerd op zijn recente ervaringen tijdens bezoeken aan China. Wat kunnen wij betekenen voor Christenen die niet in vrijheid hun geloof kunnen belijden? 

Foto’s lezing Rineke Heij (NPV) over Ethische vragen bij medische mogelijkheden (9 februari 2019)

Zaterdag 9 februari hield Rineke Heij, werkzaam bij de NPV als adviseur advies en toerusting, een lezing over ethische vragen bij medische mogelijkheden. Het was een hele boeiende en goed bezochte avond. 

Voor een foto-impressie klik hier. AVG-disclaimer

9 maart 2019 - Kom gezellig meepraten over de Provinciale Staten

Eerste Kamer verkiezingen? Het zijn toch verkiezingen voor de provinciale staten? Klopt, maar de Provinciale Staten kiezen op hun beurt op 26 mei de Eerste Kamer.

Deze avond hopen we te debatteren over de Provinciale Staten, maar wat/wie zijn dat?  Provinciale Statenverkiezingen vinden eenmaal in de 4 jaar plaats, de eerstvolgende op 20 maart 2019. Wat zijn hun taken, waar liggen hun verantwoordelijkheden?  Dat alles komt deze avond aan de orde en hierin zal dhr. Eppie Klein ons meenemen. 

Bekijk onze website: www.bosrand.nu

Bezoekadres


Kerkelijk Zalencentrum Rehoboth
Driehoek 11 (Parkeren Bunschoterplein)
6711 DH Ede

Contactgegevens


T: 06 - 20 42 91 67 (Linda)
T: 06 - 12 81 30 06 (Corien)
E: info@bosrand.nu
Nieuws
Nieuwsbrieven
Foto's
Routebeschrijving
Klik hier om af te melden